torsdag 29 april 2010

Liten lägesrapport











Några bilder som visar läget i trädgården. Kejsarkronorna har slagit ut idag, det är 18 grader varmt ute! (Titta inte på ogrädet...)

onsdag 28 april 2010

Grodägg


Idag har jag gjort något som väcker barndomsminnen! Jag har hämtat grodägg. Jag vet att grodor är fridlysta, men de här äggen låg i en traktorfåra och kommer säkert att torka ut. Grodäggen ska jag ta med till klassrummet och låta barnen följa utvecklingen till små grodor. Lyckas vi får vi väl släppa ut dem i sjön som ligger vid skolan.


Igår såg jag igelkotten i trädgården för första gången i år. Den brukar alltid komma och äta av kattmaten vi ställer ut under busken. Jag tror det är samma igelkott som kommer varje år eftersom den alltid går och tittar under busken. Den är ju heller inte rädd för katten, ibland äter de ju till och med samtidigt! Igelkotten på bilden fotade jag för några år sedan när den låg och sov mitt i solen. Jag trodde först att den var död, men sedan hörde jag den andas. Den sov bara så hårt!

tisdag 27 april 2010

Aktiv eftermiddag




Ännu en härlig dag. Eftersom jag började jobba klockan sex var jag hemma redan halv tre. Jag gick en promenad till mitt vårlöksställe. De blommade för fullt och jag kunde inte låta bli att plocka en bukett. Boy passade på att ta årets första dopp i den lilla bäcken som rinner där. Sedan fortsatte jag att klippa buskar, det finns fortfarande mycket kvar att göra.


Jag har hunnit med att städa Pollys akvarium också. Under tiden traskade hon omkring i huset.

måndag 26 april 2010

millioner vitsippor




Efter jobbet idag åkte jag tre vändor till återvinningen med trädgårdsskräp efter söndagens röjning. Skönt att bli av med allt. Sedan gick jag en promenad med hunden utefter ån. Det är så fantastiskt med alla underbara vitsippor! Dom kommer när man längtar som mest, och i sådana mängder att man kan plocka hur mycket man vill. Visst är buketten fin på min härliga duk med våryra höns?

söndag 25 april 2010

Min damm är ett minne blott...





Jag har tagit bort dammen. Det var hål i dammduken så vattnet läckte ut. Jag har kört sten och fyllt på jord. I år ska jag ha mina dalior här i stället. Jag kommer nog att sakna dammen, och alla de små grodorna som brukade bo där. Men jag kanske gräver en ny i ett annat hörn av trädgården någon gång. Då ska jag inte ha den under ett träd, det var svårt att hålla rent från löv och fåglarna smutsade ner när de åt av fläderbären. Återkommer med en bild av det färdiga resultatet.

fredag 23 april 2010

avkoppling


Två veckor med mycket jobb. Känns skönt att de är över. Jag och Boy åkte till skogen och tog en lång promenad. Vi hade tur, solen sken och det var härligt i skogen. Vi var ensamma där så Boy kunde springa lös hela tiden. Regnet kom när vi åkte hem igen. Gjorde en deg och bakade lite grahamsbullar när vi kom hem. Att baka är också avkopplig.

tisdag 20 april 2010

Babytröja


Nu har jag stickat färdigt tröjan och mössan till min dotters kompis som snart får barn. Jag stickar sällan efter mönster. Den här gången har jag tittat i en gammal bok från ICA, babygarderoben. Jag har tagit tröjmodellen därifrån, men använt annat maskantal eftersom jag hade ett tjockare garn. Mössan har jag gjort efter egen idé.

måndag 19 april 2010

Snart rabarberpaj!


Nu börjar det bli blad på rabarbern. De är av en snabbväxande sort så om några veckor går det nog att göra årets första paj!